De stijging van de DeFi-inzetdiensten kan de „interesse“ in Bitcoin doden en Ethereum’s Ether-markering het potentieel geven om voorlopig beter te presteren dan BTC.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat iemand iets met betrekking tot Decentralized Finance (DeFi) shilling. Het wordt aangeprezen als zijnde groter dan de altcoin boom van 2017, en als je kijkt naar zaken als de monsterlijke Tether market cap, de recente stijging van de prijs van Chainlink en het DeFi platform Celsius dat onlangs meer dan 1 miljard dollar aan cryptodeposito’s heeft ontvangen, dan is het duidelijk dat dit gegronde beweringen zijn.

Het enige probleem dat dit potentieel voor Bitcoin oplevert, is echter de waardepropositie voor vermogende particulieren en instellingen die overwegen de ruimte in te gaan.

Verdienen ze maar liefst 8% rente op USDT in een jaar of lopen ze het risico 11% te verliezen op Bitcoin in een dag?

Bitcoin handelt aan de top

Met behulp van de 1-daagse BTC-kaart is het duidelijk dat we nog steeds in een dalend patroon zitten, gevaarlijk dicht bij de top van een kanaal. De huidige koers is ongeveer $9.150 en de weerstand ligt op $9.270.

Dit zet de mid-level support op $8.750 en de lagere channel support op $8.200, wat voor potentiële Bitcoin-kopers suggereert dat een daling van 11% naar de channel support een potentieel scenario is.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar wanneer u geconfronteerd wordt met het potentieel verlies van 11% in een dag, in vergelijking met het verdienen van 8% in een jaar op een DeFi-platform, het risico versus de beloning, vooral voor instellingen die portefeuilles van derden beheren, ziet dit laatste er zeker uit als de veiligste weddenschap.

Maar hoe zit het met dezelfde visie op de nummer twee munt van de wereld door marktkapitalisatie, namelijk Ether? Het Ethereum blokketen herbergt veel van deze zogenaamde DeFi-projecten die de laatste tijd veel aandacht krijgen.

De opkomst van de feniks

Vergelijkbaar gezien ziet Ether (ETH) eruit alsof het onderaan zijn huidige stijgende kanaal op de daggrafiek wordt verhandeld. Met andere woorden, het schetst een beeld van 50% opwaarts en 3% neerwaarts.

Hoewel dit slechts één beeld is, en geenszins een garantie voor wat er in de nabije toekomst zal gebeuren, geeft het voor mij aan dat Etheruem’s Ether-token mogelijk zijn comeback zou kunnen ensceneren.

Ondanks alle FUD en controverse, kunt u ook lezen op Twitter over Ethereum 2.0 vertragingen en een van de mede-oprichters willen worden losgekoppeld met het. U kunt echter niet ontkennen dat Ethereum zich heeft gecementeerd als even belangrijk als Bitcoin Loophole in de cryptocurrency ruimte.

Zonder Ethereum zou je niet de meerderheid van de DeFi-platforms, slimme contracten of altcoins hebben die je krankzinnige rendementen kunnen geven als je de juiste kiest, inclusief de geliefde Chainlink (LINK) van de mariniers.

De wekelijkse Fibonacci voor Ether

In de technische analyse van vorige week keek ik naar de fib op Bitcoin. Er is niet veel veranderd in de prijs van Bitcoin sinds het nog steeds rond de 0,382 fib zweeft.

Echter, voor Ether komt alle prijsactie in het huidige kanaal onder de 0.236, wat ETH/USD dicht bij 400 dollar zou brengen als het het eerste Fibonacci-niveau zou bereiken.

Bovendien brengt dat de prijs van Ether niet eens in de buurt van de huidige retracementniveaus van Bitcoin. Als ETH de 0,382 Fibonacci zou naderen, dan zien we een winst van 150% op de op één na grootste cryptocurrency in de ruimte.

De vraag is dan, zal Ethereum in de nabije toekomst beter gaan presteren dan Bitcoin?

Zo ja, wat zal er dan gebeuren met alle alts die met ETH gepaard gaan en de daaropvolgende winst die mensen met ETH alleen paren beginnen aan te nemen? Welk effect verwacht u dat er in de hele ruimte zal gebeuren? Het lijkt erop dat het opnieuw 2017 zal zijn, terwijl het ook een derde optie is die aantrekkelijk is voor investeerders.

  1. DeFi-interessegroei
  2. Potentiële 11% verlies bij aankoop van Bitcoin
  3. 150% winst op de wereldcomputer die Etheruem is?

Bitcoin is al lang aangeprezen als een safe-haven asset en store-of-value. Maar DeFi biedt alternatieve investeringsmogelijkheden, en terwijl misschien een token zoals Chainlink de volgende stierenloop zou kunnen leiden, vergeet dan niet dat de gekoppelde activa de schepen zijn die met het tij zullen stijgen, wat Ether in de eerste plaats plaatst voor een comeback.

Het bullish scenario voor Bitcoin

Kijkend naar Bitcoin op de uurlijkse grafiek, is het belangrijk voor Bitcoin-stieren om voorbij de 0,618 fib van $9.300 te breken om uit de huidige neerwaartse glijbaan te komen. De prijs werd afgekeurd van de 0,382 van $9.200 in de laatste 24 uur, dus op dit moment zijn alle ogen gericht op dit krappe bereik.

Eenmaal buiten dit bereik zou het uitbreken van het huidige vezelpatroon van $9.500 de sleutel zijn tot het opnieuw zien van de meerjaarlijkse weerstand van $10.500 die opnieuw wordt uitgedaagd.

Het bearish scenario voor Bitcoin

Ik zie veel steun rond de 8.900 dollar op de daily chart. Vanaf hier begint het 7.800 dollar te openen als het volgende potentiële Fibonacci-doelwit voor steun.

Ondersteuning kan worden gevonden langs de weg in het kanaal tussen $8.750 en $8.350 voordat deze neerwaartse doelen worden overwogen.

Als er echter $8.200 verloren gaat, verwacht ik een zeer snelle daling tot de $7K niveaus, aangezien er geen significante buy-orders op de Binance orderportefeuille warmte kaart onder de $8.500 zijn.