New Zealand politi har frosset $ 140 millioner i bankmidler knyttet til Alexander Vinnik i den største noensinne tilbakeholdenhet av midler i New Zealand politiets historie.

Politi på New Zealand har frosset inn 140 millioner dollar fra et selskap i New Zealand knyttet til russisk hvitvasking av bitcoin Alexander Vinnik. Beslaglagt er den største tilbakeholdenheten av midler i New Zealand politihistorie. Ifølge New Zealand Herald rapport , ble midlene styres av en New Zealand registrert selskap og har vært frosset som en del av en global undersøkelse av en Bitcoin Up utveksling drives av Alexander Vinnik som står tiltalt for hvitvasking milliarder av dollar ved hjelp av krypto for kriminelle syndikater.

Politi i New Zealand jobbet tett med den amerikanske skattemyndighetene

New Zealand politi-kommissær Andrew Coster sa at New Zealand politiet hadde jobbet tett med Internal Revenue Service i USA for å adressere denne svært alvorlige krenkelsen.

Politiets innsatsleder bemerket videre at disse midlene sannsynligvis vil gjenspeile overskuddet fra ofre for tusenvis, om ikke hundretusener, mennesker over hele verden som et resultat av nettkriminalitet og organisert kriminalitet. Alexander Vinnik var operatør for nå nedlagte kryptobørs BTC-e som muliggjorde milliarder av dollar.

Alexander Vinnik sitter for tiden i varetekt i Frankrike

Påstått bitcoin-hvitvasker Alexander Vinnik ble arrestert i juli 2017 i Hellas mens han var på et yrke. Han ble arrestert på anmodning fra amerikanske myndigheter. For øyeblikket står Vinnik anklaget for å hvitvaske fire til ni milliarder dollar gjennom en kryptobørs som heter BTC-e som han drev. Han er også etterlyst i Frankrike og Russland for hvitvasking og andre forbrytelser. 19. desember 2019 leverte greske myndigheter vedtak om å utlevere ham til Frankrike.

Han er for tiden varetektsfengslet i Frankrike. Advokaten hans kjempet imidlertid for utlevering til Russland, der han står overfor mindre alvorlige straffeskyld. Advokaten til Vinnik har også hevdet at han har blitt utsatt for brudd på menneskerettighetene da regjeringen prøver å skremme og terrorisere ham.