Bitcoin trekt zich terug na de overwinning van Joe Biden

Het is een behoorlijke week geduld geweest voor de VS en de hele wereld in het algemeen. Of de politiek er een slechte of goede week van heeft gemaakt, hangt af van de mening die iemand heeft. Voor de Bitcoin (BTC) -hodlers was het echter een geweldige week.

De prijs van de vlaggenschipcrypto is de afgelopen zeven dagen met meer dan 8,5% gestegen

Het schommelt nu rond de $ 15.000 en heeft meer dan 100 dagen boven de $ 10.000 uitgegeven. Deze prijsactie door Bitcoin heeft enkele experts laten voorspellen voor een nieuwe piek. Anderen maken nu een trip door hun geheugen en bekijken 2016 op enkele positieve signalen.

In 2016 was het ook een periode van voorverkiezingen, en stabiliteit werd gevolgd door een massale rally. Het volgende weerstandsniveau voor Bitcoin is $ 17.000. Zal bitcoin dit niveau bereiken? Veel daarvan hangt af van hoe ver het eerst valt.

De walvissen zijn optimistisch toen op de verkiezingsdag 58.861 BTC Binance verliet, wat zich vertaalt naar maar liefst $ 816 miljoen. Deze beweging zou het resultaat kunnen zijn van een deal. Het is echter ook mogelijk dat walvissen zich opmaken voor een prijsrally.

Bijna $ 1 miljard is ook voor het eerst sinds 2015 weggegaan van een Silk Road-portemonnee. Het zou het resultaat kunnen zijn van een hack, maar de tijd zal het leren over dat probleem. PayPal is van zijn kant optimistisch over de toekomst van BTC. Het betalingsbedrijf verhoogt zijn wekelijkse aankooplimieten van $ 10.000 naar $ 15.000.

De crypto heeft ook een nieuwe vriend in de Senaat van de Verenigde Staten. De republikein Cynthia Lummis won haar race om Wyoming te vertegenwoordigen. Ze verwierf voor het eerst bitcoin in 2013 en ze gelooft dat de digitale valuta een betrouwbare waardeopslag kan worden.

Blockchain is ook wakker

Maar het is niet alleen bitcoin die het momenteel goed doet. Ook de onderliggende bitcoin-technologie loopt op rolletjes. The Associated Press slaagde erin om een blockchain te gebruiken om verkiezingsuitslagen te publiceren en tegelijkertijd te garanderen dat deze cijfers niet konden worden gehackt. Een lid van de Australische Senaat , Andrew Bragg, heeft meedogenloos de blockchain gepusht als een manier om financiële compliance te vergemakkelijken.

Gibraltar is als waarnemend lid toegetreden tot de Global Blockchain Business Council. Interessant is dat het Britse overzeese gebied zich aansluit bij meer dan 50 landen in de raad, en het is van plan het gebruik van blockchain op het hele eiland te promoten.

De lokale tak van HSBC in Bangladesh is er ook in geslaagd om de eerste internationale blockchain-handelsfinancieringstransactie van het land te maken. De verwerking van de betrokken digitale kredietbrief nam amper 24 uur in beslag. Zonder het gebruik van een blockchain zou hetzelfde proces vijf tot tien dagen duren.

Bitcoin en de onderliggende blockchain zitten mogelijk in de lift. De markten voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) beginnen echter af te koelen. Ethereum-kosten zijn aanzienlijk lager, maar Electroneum is wakker en actief. Dit cryptocurrency-betalingsnetwerk viert zijn derde verjaardag. Het heeft tot doel het gebruik van zijn ETN-munt uit te breiden en ook zijn AnyTask-gig-platform te laten groeien .